Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sárgadinnye citromsörbettel

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A dinnye héját alaposan mossuk meg, majd konyhai papírtörlővel töröljük szárazra. Ferdén vágjuk le a tetejét, távolítsuk el a magokat, majd vájjunk ki kis golyókat a húsából.

Az őszibarackot cikkekben vágjuk le a magról – ízlés szerint előtte meg is hámozhatjuk –, és a cikkeket vágjuk félbe. A szedret válogassuk át. A gyümölcsöket óvatosan keverjük el egy nagy tálban, azután a lime-lével, a likőrrel és a mézzel ízesítsük.

Töltsük meg a dinnye alját citromsörbettel, majd kanalazzuk rá a gyümölcssalátát. Díszítsük mentalevéllel.

Megjegyzés

Fagylaltkehelyben vagy desszertespohárban is tálalhatja. Málnás sörbettel szintén finom. A gyümölcsöket ízlés szerint variálhatja. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss