Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sajtos kifli

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Felfuttatjuk az élesztőt 2 dl langyos tejben 1 teáskanál cukorral. Közben az összes hozzávalót tálba öntjük (vagy dagasztó edényébe), mikor felfutott az élesztő, beleöntjük ezt is, és szép sima tésztát dagasztunk (dagasztatunk) belőle, a víz mennyisége lehet több, attól függően, mennyit vesz fel az éppen aktuális liszt, ez nálam is változni szokott. Letakarjuk, és hagyjuk 40 percig kelni.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, és kisebb kockákra vágjuk, megrakjuk a kedvenc töltelékekkel, ezt családja válogatja (sajt, sonka, kolbász, kukorica, főtt tojás, zöldségek, maradék sült vagy főtt húsok). Feltekerjük, lekenjük tojással, megszórjuk sajttal (vagy magokkal).

Betoljuk a 200 fokon előmelegített sütőbe, kb. 25-30 percig sütjük, de ez sütőtől függ, így nézegetni kell. Mikor szépen megnőtt és pirospozsgás, már ki is vehetjük. Rácson hűtjük ki, hogy ne nedvesedjen be az alja.

Megjegyzés

Én kiürítettem a hűtőből az összes maradékot, ezzel töltöttem meg a kifliket. - sutfoz

Ezek is érdekelhetnek

Friss