Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött pulykamellrolád kaprimártással

MME MME
3.5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg pulykamell szeletben
  • grill fűszerkeverék
  • 4 dkg friss paraj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • vágott zsálya (ízlés szerint)
  • 1 l tyúkhúsleves kockából
  • A mártáshoz:
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál vágott petrezselyem
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál kapribogyó

Elkészítés

Elkészítés: A pulykaszeleteket megütögetjük, fűszerezzük a grill fűszerkeverékkel, majd leforrázott parajleveleket, megtisztított, csíkokra vágott sárgarépát teszünk rá. Borssal, szerecsendióval, vágott zsályával megszórjuk. Roládba tekerjük, alufóliába csomagolva a 1/2 liter tyúkhúslevesben készre pároljuk. A mártáshoz vajon megfuttatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a petrezselymet. Hozzáöntjük az alaplé másik felét, összeforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a kapribogyót. Ezt öntjük az alufóliából kicsomagolt, felszeletelt rolád közé. Burgonyapürével tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek