Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött pulykacomb

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A pulykacombot megmossuk, a felső combrészt kicsontozzuk, a húst kiterítjük, kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk.

A cukkinit megmossuk, szárvégét levágjuk, és hosszú szeletekre gyaluljuk. A paprikákat kicsumázzuk, magjaikat-ereiket eltávolítjuk, és a húsukat vékony csíkokra vágjuk. A borsikafüvet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és felaprózzuk.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat).

Kissé egymásra csúsztatva a húsra rendezzük a cukkiniszeleteket, tetejükre fektetjük a paprikacsíkokat, és megszórjuk a borsikafűvel. A hússzéleket egymásra hajtjuk, hústűvel betűzzük, sonkaszerűen megkötözzük.

Mély sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, aláöntjük a bor felét, és fólia alatt, a sütőben puhára pároljuk (1-1/4 óra).

A fokhagymafejeket megmossuk, egészben a hús mellé ültetjük, meglocsoljuk a maradék borral, majd a pecsenyelével, és a hússal együtt puhára-pirosra sütjük (20-25 perc).

Eltávolítjuk a sültről zsineget és a hústűket, az alsó combrészből óvatosan kihuzigáljuk a szálkaszerűen megcsontosodott inakat. A comb felső részét nem túl vékonyra szeleteljük (az alsót egyben hagyjuk, majd az asztalnál bontjuk darabjaira), és bevonjuk a leszűrt pecsenyelével. A vajpuha fokhagymákat derékban kettévágjuk, héjukból egyenesen friss vagy pirított házikenyérre kenjük, és a hús mellé fogyasztjuk.

További köretként burgonyapüré, petrezselymes újburgonya, vegyes tavaszi zöldségköret illik hozzá.

Megjegyzés

Lajos Mari receptje.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss