Elkészítés: A pulykát megtűzdeljünk szalonnával és fokhagymával, s félretesszük.
A tölteléknek összedolgozzuk a felaprított hagymát, petrezselymet és csiperkegombát, darált húst (de jó a főtt gesztenye, a darált dió is), a reszelt sajtót, 2 egész nyers tojást, ezt megborsozzuk és megsózzuk. A masszába 2 egész főtt tojást belekockázunk.
Miután a masszánk kész van, megtöltjük a pulyka belsejét és összevarrjuk. Megkenjük vajjal, lefedjük alufóliával, majd 1 pohár vizet és 1 pohár száraz bort az aljára öntünk. Lassú tűzőn még reggel odatesszük sülni. Sülés közben meglocsoljuk a saját levével, majd a végén citrommal, ettől szép piros és fényes lesz a pulykánk.
Köretnek aszalt kimagozott szilvát megfőzünk vörösborban, és tejföllel felöntünk. Ebből nagyon ízletes szószt készítünk. Petrezselymes rizst adunk hozzá.
Amikor kész a pulyka felvágjuk és rizzsel és szilvás vörösboros szósszal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre