Elkészítése: Bevarrjuk a pulykanyakbõr keskenyebb végét. A májat,lecsepegtetett gombakonzervet és a vöröshagymát ledaráljuk, hozzátesszük a darált húst, a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, tojásokat és a fûszereket. Jól összekeverjük, kóstoljuk, hiányzó fûszerbõl pótolunk, mikor már finomnak érezzük, kész a töltelékünk.
Megtöltjük a pulyka nyakbõrt, bevarrjuk a másik végét és tepsibe rakjuk a zsírral és 2 bögre vízzel. 180 fokon sütjük, többször meglocsolgatjuk a levével, megfordítjuk, locsolgatjuk, ropogós pirosra sütjük, kb 1 óra. A vizet pótoljuk ha szükséges. Ha a töltelék nem fér bele mind a bõrbe, mellé halmozzuk.
Felszeletelve, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalható. Nagyon finom étel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre