Töltött pizza sonkás-zöldséges raguval

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük az olívaolajat, és a langyos vízzel összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle. Egy tányérra helyezzük, és vízzel meglocsolt folpackkal légmentesen lezárjuk. Duplájára kelesztjük.
    2. Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a ragut. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk az olajon az apróra vágott szalonnával együtt. Hozzá adjuk a vékony darabokra vágott gépsonkát, paradicsomot és gombát, majd megfűszerezzük, és fedő alatt pároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a mirelit zöldségeket. Készre sütjük, és kihűtjük.
    3. A megkelt tésztánkat 4 darabba vágjuk, majd egyenként téglalap alakúvá nyújtjuk őket. A tésztalapot áthelyezzük egy tepsire.
    4. A pizzaszósz hozzávalóit összekeverjük, és a felével lekenjük az egyik pizzalapot. A töltelék felét ráhalmozzuk úgy, hogy 1,5 cm szabadon maradjon. Megszórjuk a reszelt sajt felével. A szabadon lévő részt körben egy ecsettel vízzel lekenjük.
    5. Rátesszük a másik tésztalapot, és a széleinél körben lenyomkodjuk. Enyhén lekenjük kevés vízzel, majd megszórjuk a reszelt sajt felével, és meglocsoljuk olívaolajjal. A másik két darab tésztával is így járunk el.
    6. 230 fokra előmelegítjük a sütőt, és 25 perc alatt készre sütjük. Félidőben letakarjuk a tetejét. 

    Megjegyzés

    Ha marad belőle, akkor folpackba csomagoljuk. Másnap is finom, nem szárad ki.
    A tésztát vághatjuk 2 darabba is, akkor egy darab nagy méretű tepsiben sült pizza lesz a végeredmény. - ditti56

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss