Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött pizza sonkás-zöldséges raguval

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 tk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl olívaolaj
  • 1/4 liter langyos víz
  • A töltelékhez:
  • 1 ek étolaj
  • 1 db kisebb fej vörös hagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 20 dkg gépsonka
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 2 db paradicsom
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kis üveg csiperkegomba
  • 25 dkg vegyes zöldség (mirelit)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bazsalikom
  • A tetejére:
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 ek olívaolaj
  • A pizzaszószhoz:
  • 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • cukor ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2-3 gerezd fokhagyma reszelve
  • oregánó ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint
  • metélőhagyma ízlés szerint

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük az olívaolajat, és a langyos vízzel összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle. Egy tányérra helyezzük, és vízzel meglocsolt folpackkal légmentesen lezárjuk. Duplájára kelesztjük.
  2. Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a ragut. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk az olajon az apróra vágott szalonnával együtt. Hozzá adjuk a vékony darabokra vágott gépsonkát, paradicsomot és gombát, majd megfűszerezzük, és fedő alatt pároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a mirelit zöldségeket. Készre sütjük, és kihűtjük.
  3. A megkelt tésztánkat 4 darabba vágjuk, majd egyenként téglalap alakúvá nyújtjuk őket. A tésztalapot áthelyezzük egy tepsire.
  4. A pizzaszósz hozzávalóit összekeverjük, és a felével lekenjük az egyik pizzalapot. A töltelék felét ráhalmozzuk úgy, hogy 1,5 cm szabadon maradjon. Megszórjuk a reszelt sajt felével. A szabadon lévő részt körben egy ecsettel vízzel lekenjük.
  5. Rátesszük a másik tésztalapot, és a széleinél körben lenyomkodjuk. Enyhén lekenjük kevés vízzel, majd megszórjuk a reszelt sajt felével, és meglocsoljuk olívaolajjal. A másik két darab tésztával is így járunk el.
  6. 230 fokra előmelegítjük a sütőt, és 25 perc alatt készre sütjük. Félidőben letakarjuk a tetejét. 

Megjegyzés

Ha marad belőle, akkor folpackba csomagoljuk. Másnap is finom, nem szárad ki.
A tésztát vághatjuk 2 darabba is, akkor egy darab nagy méretű tepsiben sült pizza lesz a végeredmény. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss