Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött parázsburgonya

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 35 percre a kályhaparázsba vagy a sütőbe tesszük. Amíg a burgonya sül, elkészítjük a tölteléket.

A darált húst és a sonkát pici sóval ízesítve megdinszteljük, majd liszttel megszórjuk, és tejszínnel felengedjük. Ezután a feketeborssal ízesítjük.

A héjában megsült burgonyát kettévágjuk, közepéből evőkanállal egy kisebb darabot kiemelünk, és a helyére a tölteléket tesszük, majd a burgonyadarabot visszatesszük a tetejére, és reszelt sajttal megszórjuk.

Visszatoljuk a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet Dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss