Elkészítés: A darált sertésdagadót összekeverjük a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlékkel. Hozzátesszük a vízben áztatott szójagranulátumot, amit előzőleg szintén jól kinyomkodtunk. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az őrölt feketeborsot, ízlés szerint a sót, a pirospaprikát és a 2 tojást. Jól összedolgozzuk a masszát, majd egy maréknyit kiveszünk belőle, és elkészítjük a tölteléket.
Belereszeljük a főtt tojást, beletesszük az apróra vágott zöldpetrezselymet, egy csipet sót, borsot. A 6 kisméretű zöldpaprikának mindkét végét levágjuk, kiszedjük az erét és a magját, majd megtöltjük a fent leírt töltelékkel. Ezeket a töltött paprikákat rakjuk a 2 rúd fasírozott közepébe.
A tepsit kizsírozzuk, a töltött fasírozott
rudakat belehelyezzük, és tejfellel lekenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre