Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika vörösboros paradicsomszószban

60 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megfőzöm. A paprikák sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom. A hagymákat, a paprikákat, a paradicsomot, a gombát, a zöldeket aprítom.

Serpenyőben kevés olíviaolajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot és a gombát, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverőtálba, beleütöm a tojást, hozzáadom a zöldeket, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.

A krumplit sós vízben megfőzöm.

A szószhoz egy lábasban megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, az aprított paradicsomot, a chilipaprikát, majd egy idő elteltével ráöntöm a krumpli főzőlevét, fűszerezem.

A paprikákba betöltöm a tölteléket, beteszem a lábasba, mellé a sapkájukat s a csípős hegyes zöldpaprikát, s lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, ráöntöm a szószt és felrottyantom.

Tálaláskor a tányérra helyezek egy paprikát, néhány krumplit, öntök hozzá paradicsomszószt, s a paprikára teszek egy kanál tejfölt s egy bazsalikomlevelet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss