Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika VII.

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A paprikákat a magházuktól megtisztítjuk, a legegyszerűbb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk,
és így egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát. A gyorsrizst megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

A töltelék hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma, fokhagyma, tojás, só, bors, fűszerpaprika, morzsolt majoranna, ételízesítő ízlés szerint) összekeverjük, jól összedolgozzuk. A töltelékkel megtöltjük a paprikákat, a maradékból pedig vizes kézzel gombócokat formázunk.

Egy nagyobb lábasban az olajjal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amit a paradicsomlével öntünk fel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és még annyi vizet, hogy megfelelő állagú legyen a paradicsomszószunk. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd amikor forr, beletesszük a paprikákat és a gombócokat. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk (kb. 1-1,5 óra). Óvatosan szükséges csak néha megkeverni.

A megtöltött paprikákat és a gombócokt a paradicsomszósszal és főtt burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Télen-nyáron is készítem, igaz, télen több gombóccal. A paradicsomszósz finom krémes, a gombóc pedig puha, ízletes! A recept oldala: http://sylvia-gasztro-angyal.blogspot.hu/2014/04/toltott-paprika. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss