Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika VI.

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 8 db paprika
  • 2 dl rizs rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 7 dl paradicsomlé
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • liszt a rántáshoz

Elkészítés

Elkészítés: A húst ledaráltam. A paprikák belsejét kivájtam. A rizst félig megfőztem.

A rizst, a darált húst, a tojást, az őrölt borsot, a sót, a lereszelt vöröshagymát és fokhagymát összekevertem, ezzel a paprikákat betöltöttem. Egy nagy lábasba leraktam, vizet öntöttem rá, zellerlevéllel fűszereztem, sóztam, egy kevés cukrot is tettem a bele. Készre főztem. 7 dl házilag eltett paradicsomot öntöttem hozzá.

Olajon liszttel és pirospaprikával rántást készítettem, besűrítettem és összeforraltam. A végén még ízesítettem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss