Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika sós burgonyával

60 perc
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A felaprított hagymát a darált húshoz adjuk, és a rizzsel, a fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítünk. A paprikákat kicsumázzuk. A tölteléket beletöltjük.

Egy nagyobb edényben kb. 2 liter vizet forralunk, beledobjuk a leveskockát. Amikor forr, a megtöltött paprikákat beletesszük, a tüzet mérsékeljük, és lefedve lassú tűzön főzzük. Egy idő után kiveszünk és kettévágunk egy paprikát, ellenőrizzük, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedjük.

A paradicsompürét kevés vízzel és 1 evőkanálnyi liszttel simára keverjük, és a főzőlébe öntjük. Felfőzzük, és ízlés szerint cukorral, sóval ízesítjük.

A burgonyát sós, babérleveses vízben megfőzzük, és a paprika mellé kínáljuk, a paradicsomos szósszal bőségesen meglocsolva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss