Elkészítés: A felaprított hagymát a darált húshoz adjuk, és a rizzsel, a fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítünk. A paprikákat kicsumázzuk. A tölteléket beletöltjük.
Egy nagyobb edényben kb. 2 liter vizet forralunk, beledobjuk a leveskockát. Amikor forr, a megtöltött paprikákat beletesszük, a tüzet mérsékeljük, és lefedve lassú tűzön főzzük. Egy idő után kiveszünk és kettévágunk egy paprikát, ellenőrizzük, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedjük.
A paradicsompürét kevés vízzel és 1 evőkanálnyi liszttel simára keverjük, és a főzőlébe öntjük. Felfőzzük, és ízlés szerint cukorral, sóval ízesítjük.
A burgonyát sós, babérleveses vízben megfőzzük, és a paprika mellé kínáljuk, a paradicsomos szósszal bőségesen meglocsolva.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre