Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika savanyú káposztával

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 kis darab füstölt kolbász
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • zöldfűszerek (kapor, tárkony, majoránna )
  • bors
  • pirosparika
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • étolaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gereud fokhagyma
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A nagy fej hagymát felkockázzuk, olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ráteszünk 1 paradicsomot és 1 zöldpaprikát apróra vágva.

Amig összepárolódik, elkészítjük a tölteléket és a TV-paprikákat. A darált húsba ütjük a tojást, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, jól összedolgozzuk, és a kicsumázott zöldpaprikákba töltjük.

A megpárolt alapra rátesszük a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, majd a káposztát. Felengedjük vízzel, amikor felfőtt, belehelyezzük a megtöltött paprikákat. A kimaradt töltelékből gombócokat készítünk, és szintén a rotyogó káposztába tesszük a füstölt kolbásszal együtt. Lassan puhára főzzük.

Amikor megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk. Készre forraljuk.

Megjegyzés

Kicsit a töltött paprika és a töltött káposzta keveréke, de nagyon ízletes és egyszerű, laktató egytálétel.
- Annamari49

Ezek is érdekelhetnek

Friss