Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika rántás nélkül

MME MME
80 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Allergének
  • Zeller

Elkészítés

  1. A töltött paprika elkészítéséhez először a vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk.
  2. A paradicsomokat leforrázzuk, a héját lehúzzuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt pároljuk.
  3. Rászórjuk a nádcukort, kicsit karamellizáljuk, sózzuk, beletesszük a csokor zellerlevelet és felöntjük a paradicsomlével.
  4. A darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával és a zabpehellyel, fél órára a hűtőbe tesszük.
  5. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltjük a húsos masszával, és beletesszük a szószba.
  6. Fedő alatt, alacsony lángon kb. 60 percig főzzük, amíg a paprika meg nem puhul, majd fedő nélkül 15 percig hagyjuk még, hogy a levéből elfőjjön.
  7. A végén a papikákat kivesszük a szószból, és botmixerrel áttörjük a szószt, hogy sűrűbb legyen.

Ezek is érdekelhetnek