1 fej finomra aprított hagymátmegfonnyasztunk az olajon a zúzott fokhagymával. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és a rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darálthúsos-rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek.
Egy kevés olajon megpároljuk a másik felkockázott hagymát az apró kockákra vágott zellerrel. Felöntjük a passzírozott paradicsomlével, ízesítjük a cukorral, és megsózzuk, megborsozzuk.
Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatvakb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.
A megpucolt burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd gerezdekrevágjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.
A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.