Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika paradicsommártással, burgonyával

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 2 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • frissen őrölt bors
  • 10 db tölteni való paprika
  • 1 db zellergumó (4-5 cm)
  • 8 dl passzírozott paradicsompüré
  • 1 csapott ek cukor
  • 3 db nagy burgonya
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

  1. 1 fej finomra aprított hagymátmegfonnyasztunk az olajon a zúzott fokhagymával. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és a rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
  2. A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darálthúsos-rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek.
  3. Egy kevés olajon megpároljuk a másik felkockázott hagymát az apró kockákra vágott zellerrel. Felöntjük a passzírozott paradicsomlével, ízesítjük a cukorral, és megsózzuk, megborsozzuk.
  4. Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatvakb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.
  5. A megpucolt burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd gerezdekrevágjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.
  6. A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss