Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika leves

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált disznóhús
  • 1 tojás
  • 5 kanál rizs
  • 1 csokor felaprított petrezselyem
  • bors
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 3-4 babérlevél
  • 5 dl sűrű paradicsomsűrítmény
  • 1 fej hagyma
  • 8-10 db tölteni való paprika (most nagyon aprókból készítettem, 22 darab lett)
  • 1 kanál liszt
  • A rántáshoz:
  • 3-4 kanál olaj
  • 2 kanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A húst összevegyítettem a rizzsel, a tojásokkal, a petrezselyemmel, sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, majd betöltöttem a megtisztított, csumájuktól megszabadított paprikákba, majd egyenként belemártogattam a húsos felükkel lisztbe.

2,5 liter vizet felforraltam. A paprikákat lobogó, sós-babérleveles vízbe dobáltam egyenként, majd a tüzet lecsendesítettem, hagytam forrdogálni, közben hozzáöntöttem a paradicsompasztát, és beledobtam egy egészben hagyott, de bevágott hagymát, az íz kedvéért.

Amikor a paprikák megfőttek, akkor még egy vékony-halvány rántással befejeztem az egészet. A rántás akár el is hagyható.

Megjegyzés

Erdélyben szinte mindenki levesként eszi a töltött paprikát, zellerlevéllel vagy lestyánnal szokták még ízesíteni, akkor nem tesznek babérlevelet hozzá. Finom, laktató leves, amit könnyű desszert követhet. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss