Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika kenyértésztában

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt (friss élesztőt használva azt előbb kevés tejben kis cukorral felfuttatjuk), 1 teáskanál cukrot, olajat és annyi langyos vizet, hogy összedolgozva kissé ragacsos tésztát kapjunk. A duplájára kelesztjük.

A paprikákat jól megmossuk, hosszában bevágjuk, de vigyázzunk, ne vágjuk át teljesen! A rizst sós vízben puhára főzzük vagy pároljuk.

Közben serpenyőben kevés vajat olvasztunk, hozzáadunk egy kis olajat, és a csirkét megpirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikát adunk hozzá. Kicsit összefőzzük, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott fekete olajbogyótés a sajtot. Levesszük a tűzről. Jól összekeverjük. Tálba öntjük az egészet, hozzáadjuk a rizst, a fűszereket, kicsit hűlni hagyjuk.

A paprikák belsejét kicsit besózzuk. A kihűlt masszával megtöltjük a paprikákat.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz. Kinyújtjuk fél cm vastagságú téglalapra, és hosszában kétujjnyi csíkokra vágjuk. Kézbe fogunk egy paprikát és a csúcsától kezdve rátekerünk egy tésztacsíkot. Ha kevés lenne egy, akkor természetesen egy másik tésztacsíkot is felhasználunk. Minden paprikát szépen beburkolunk így.

Sütőpapíros tepsibe fektetjük őket. 1 egész tojást 1 evőkanál tejjel elkeverünk, picit sózzuk, és ezzel kenjük le a paprikákat. Fekete köménnyel vagy szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.

190-200 fokon szép aranybarnára sütjük őket.

Megjegyzés

Ha kicsit kihűlt, éles késsel szépen szeletelhető. - hajbea

Ezek is érdekelhetnek

Friss