Előkészítés: A paprikát megmossuk, kicsumázzuk (nem vágjuk félbe!), az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprózzuk, 1 kávéskanál olajon megfonnyasztjuk, hagyjuk kihűlni. A fokhagymát meghámozzuk, fokhagymapréssel áttörjük. A zellert leöblítjük.
Elkészítés: A darált húshoz adjuk a hagymát, a rizst, a tojást, a fokhagymát, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, borsot, alaposan összedolgozzuk, és nem túl szorosan megtöltjük vele a paprikát. A paradicsomlét – vagy az 1 l hideg vízzel elkevert sűrített paradicsomot – egy kevés sóval és a zellerrel felforraljuk, beletesszük a megtöltött paprikákat, és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük (kb. 30 perc). Közben a maradék olajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, 2 dl hideg vízzel simára keverjük. A megfőtt paprikákat szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, hozzászűrjük a rántást, és 10 percig forraljuk, a zellert kidobjuk. Visszatesszük a mártásba a paprikákat, és további 5 percig szelíden összeforraljuk. Ízlés szerint utánasózzuk, a porcukorral édesítjük. Sós vízben főtt burgonyát kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre