Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika főtt krumplival

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • frissen őrölt bors
  • További hozzávalók:
  • 6 db tölteni való paprika (kisebbek, vékony héjúak)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek cukor (csapott)
  • 2 ek liszt
  • 1 l passzírozott paradicsompüré
  • 5 dl víz
  • friss zellerlevél
  • bors
  • 3 db nagy burgonya

Elkészítés

  1. A hagymát finomra aprítjuk, majd megfonnyasztjuk az olajon a zúzott fokhagymával együtt. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és az előzőleg félig megfőzött rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
  2. A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darálthúsos-rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek). A maradék töltelékből gombócokat formázunk.
  3. A hagymát negyedekre vágjuk, és megpirítjuk egy kevés olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsomszószt, felhúzzuk a vízzel, beletesszük a zellert, és megsózzuk, megborsozzuk.
  4. Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatva kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.
  5. A megpucolt és kockázott burgonyákat sós vízben megfőzzük. A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.

    Íme a recept videón >>> 

    A legfinomabb paradicsomos ételek >>> 

    Házias ebédek, vacsorák >>> 

Ezek is érdekelhetnek