hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött palacsinták málnaöntettel

60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • porcukor a szóráshoz
  • pár szem erdei szamóca vagy eper
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 db őszibarack
  • A gyümölcsöntethez:
  • 20 dkg málna
  • 1-2 ek porcukor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • A csokiöntethez:
  • 4 ek mogyorós csokikrém
  • 2 ek habtejszín

Elkészítés

1.

Habosra keverjük a tojásokat 1 csipet sóval és a tejjel. Kis adagokban beleszitáljuk a lisztet. A tésztát 30 percig pihentetjük.

2.

Egy kevés olajjal kikenünk egy serpenyőt, majd egyenként kisütünk benne 8 db palacsintát.

3.

A túrós töltelékhez simára keverjük a túrót a vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a megtisztított, kimagozott, felaprított barackot.

4.

Az öntethez felforraljuk a málnát a porcukorral. Simára keverjük a keményítőt 1-2 evőkanál hideg vízzel, a forró málnához adjuk, és kissé besűrítjük a mártást.

5.

A barackos túróval megkenjük a palacsintákat, majd feltekerjük. Mindegyikre teszünk a habtejszínből és meglocsoljuk őket a csokikrémmel. Erdei szamócával vagy eperrel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss