hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött padlizsán

MME MME
3 5/5
75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A darált hússal töltött padlizsán elkészítéséhez a padlizsánt hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, és besózzuk. 20 perc után lemossuk és megszárítjuk. A vöröshagymát egy nagyobb edényben, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és megpirítjuk 5 perc alatt.
  2. A padlizsán húsát kockákra vágjuk és megsózzuk. Hozzáadjuk az apróra szeletelt paradicsomot, a megpucolt, felszeletelt gombát, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Végül hozzáadjuk az éppen piruló húshoz, és az egészet jól összepároljuk.
  3. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a főtt rizst, majd együtt is pároljuk 1-2 percig, a legvégén pedig megszórjuk petrezselyemmel. A kész tölteléket a kivájt padlizsánokba töltjük. Egy tepsiben szorosan egymás mellé tesszük a padlizsánokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megpirítjuk.
  4. Ezután megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 perc alatt készre sütjük. A húsléhez hozzáadjuk a paradicsompürét, a cukrot és a tejfölt, majd 0,5 dl hideg vízben elkevert keményítővel kicsit besűrítjük. Ezzel a mártással kínáljuk az elkészült töltött padlizsánokat. 

Megjegyzés

A mártás ízlés szerint lehet édes is, sós is. Mindkettő passzol a padlizsánhoz, de mártás és köret nélkül is nagyon finom - főleg, ha egy kis tejfölt teszünk a tetejére. Vörösbor és petrezselymes burgonya illik hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss