Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött padlizsán II.

MME MME
4 4.1/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt kettévágjuk, kanállal kivájjuk a húsát úgy, hogy kevés peremet hagyunk. A kivájt húst apróra vágjuk, a fél padlizsánokkal együtt besózzuk, és legalább 30 percig állni hagyjuk.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk (forró vízbe mártjuk), magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk.

Az olajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsásra pirítjuk. A padlizsánhúst leöblítjük, és a darált húshoz keverjük. Hozzáadjuk a paradicsom egyharmadát, az oregánóval és a babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük.

A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

A fél padlizsánokat vízzel alaposan kiöblítjük, lecsepegtetjük, és megtöltjük a darált húsos keverékkel. Tetejét megszórjuk mandulával és bőven reszelt sajttal.

Tűzálló tálba öntjük a maradék paradicsomot, és sóval, borssal megszórjuk. Ráültetjük a fél padlizsánokat, és a sütőben kb. 50 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss