Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött padlizsán hússal-zöldséggel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Ha van egy kis maradék pörköltünk, akkor azt egy edénybe rakjuk, ha nincs, akkor elég 1 db csirkemellből készítenünk (kis kockákra vágjuk, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 kisebb hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika hozzáadásával gyors pörköltet készítünk).

A padlizsánokat megmossuk, elfejezzük, lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd kivesszük, lehűtjük. A belsejét kikapargatjuk és felkockázzuk.

A kész pörköltbe keverjük a zöldségeket és a fokhagymát, bele a megmosott rizst, az ételízesítőt és kevés oreganót. Felönjük 2 dl vízzel, és fedő alatt készre pároljuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A padlizsánokat egy kiolajozott tálba tesszük, a belsejüket megtöltjük a húsos keverékkel, sajttal befedjük, paradicsomszeletekkel díszítjük. 20 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek