Elkészítés: A padlizsán egyik oldalát bevágjuk (majd ide kerül a töltelék). Ezután sós vízben puhára főzzük. (A padlizsán héja kesernyés ízű nyersen, ezért is szükséges a forró vízben való főzés.) A paradicsomot nem kell sós vízben megfőzni.
Közben a darált húst forró olajban megfuttatjuk, vizet is adunk hozzá, hogy nehogy odaégjen. A paradicsomból kivesszük a belsejét, és a húshoz adjuk.Ahogy kezd puhulni, az apróra vágott hagymát, zellert, zöldpaprikát is hozzáadjuk. Sóval, borssal és bazsalikommal ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a felesleges víz elpárolog. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Ezután az előkészített padlizsánt a bevágásnál betöltjük a töltelékkel. A paradicsomot is megtöltjük a fűszeres marhahúsos töltelékkel.
Forró olajba tesszük az így elkészült zöldségeket, és puhára pároljuk őket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre