Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött minipizzák

60 perc
bonyolult
megfizethető
30 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1,8 dl langyos vízbe a cukorral és 2 ek liszttel együtt elkeverjük. Meleg helyen hagyjuk felfutni. A tálba szitáljuk a többi lisztet, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a sót, majd összegyúrjuk. 
  2. Lisztezett felületre tesszük, és alaposan összedolgozzuk, miközben néhányszor az asztalhoz csapkodjuk. Ha már hólyagos a tészta, cipót formázunk belőle, és 30 percig kelni hagyjuk. Közben felszeleteljük a paradicsomot, a bazsalikomot, a sonkát és a mozzarellát.
  3. Ha megkelt a tészta, vékony lappá nyújtjuk, és kisebb téglalapokra vágjuk. Megkenjük az olívaolaj felével, majd a széleit bevizezzük. Rájuk halmozzuk tölteléket, félbehajtjuk, és egy kés hegyével összenyomjuk a széleket. A tetejét megkenjük olajjal, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Forrón tálaljuk. 
Készíthetünk 4 nagyobb pizzát is. Ha friss zöld salátával kínáljuk, önálló fogásként is megállja a helyét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss