Elkészítés: A tálba szitált lisztet megsózzuk, az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel. A tésztát meleg helyen körülbelül 10 percig kelesztjük. Majd hozzáadunk 4 evőkanál meleg vizet, simára dagasztjuk, és újabb 20 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 2 rudat készítünk belőle.
Mindkettőt 10-10 darabra osztjuk, és kis zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és újabb 15 percig kelesztjük. A zsemléket megkenjük felvert tojássárgájával, és meghintjük a felét szezámmaggal, a másik felét napraforgómaggal. 200 fokon 15-20 perc alatt sül meg.
Hagyjuk kihűlni, majd a zsemlék tetejét éles késsel levágjuk, belsejüket kikaparjuk.
A töltelékhez valókat egy tálban összekeverjük, és a masszát a kivájt zsemlékbe töltjük.
Előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük, hogy újra átmelegedjen. Kiváló vendégváró.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre