Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött mini zsemle

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • fél kanál cukor
  • 4 evőkanál tej
  • 1 tojássárgája
  • szezámmag
  • napraforgómag
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg sonka vagy párizsi almareszelőn lereszelve
  • 20 dkg sajt
  • 1 pohár tejföl
  • snidling

Elkészítés

Elkészítés: A tálba szitált lisztet megsózzuk, az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel. A tésztát meleg helyen körülbelül 10 percig kelesztjük. Majd hozzáadunk 4 evőkanál meleg vizet, simára dagasztjuk, és újabb 20 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 2 rudat készítünk belőle.

Mindkettőt 10-10 darabra osztjuk, és kis zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és újabb 15 percig kelesztjük. A zsemléket megkenjük felvert tojássárgájával, és meghintjük a felét szezámmaggal, a másik felét napraforgómaggal. 200 fokon 15-20 perc alatt sül meg.

Hagyjuk kihűlni, majd a zsemlék tetejét éles késsel levágjuk, belsejüket kikaparjuk.

A töltelékhez valókat egy tálban összekeverjük, és a masszát a kivájt zsemlékbe töltjük.

Előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük, hogy újra átmelegedjen. Kiváló vendégváró.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek