Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött mézes krémes

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lapokhoz:
  • 7,5 dkg margarin
  • 5 evőkanál tej
  • 5 evőkanál méz
  • 22 dkg cukor
  • 60 dkg liszt
  • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A lapok kenéséhez :
  • kb. 30 dkg baracklekvár
  • A bevonáshoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A lapokhoz 7,5 dkg margarint, 5 evőkanál tejet, 5 evőkanál mézet és 22 dkg cukrot vízgőz felett felolvadásig, vagyis jó habosra keverünk elektromos keverőgéppel. A gőzről levéve hozzádolgozzuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a tojásokat. Könnyen nyújtható tésztává dolgozzuk, szükség esetén tehetünk még hozzá egy kis tejet.

4 cipóra osztjuk, tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi hátoldalán a tésztalapokat világosra sütjük egyenként.

Ugyanakkora tepsiben megsütjük a piskótát. Ehhez a tojásokat a cukorral elektromos habverővel kb. 8 perc alatt habosra keverjük, fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. 180 fokon sütjük a lapokat és a piskótát is.

A krémhez a búzadarát a tejjel és a cukrokkal felfőzzük, majd kihűtjük, és margarinnal habosra keverjük.

Sütemény összeállítása: mézes lap baracklekvárral kenve, mézes lap a krém felével megkenve, piskótalap a krém másik felével kenve, mézes lap baracklekvárral kenve, mézes lap. Amikor összeállítottuk, nehezéket teszünk a süteményre, 1 órát lenyomatjuk.

A mázhoz a csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss