Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött malacpecsenye szilvás káposztával

MME MME
4.5/5
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A gombát megtisztítjuk, szintén összevagdaljuk, és a hagymán megsütjük, a végén megsózzuk, megborsozzuk. A tűzről lehúzva az összevagdalt kemény tojásokkal, a nyers tojással, a tejföllel és a zabpehellyel összedolgozzuk, ha kell, utána ízesítjük. A malac alsó (nem bőrös) felét behasítjuk, a húst széthajtjuk, és a tölteléket ráhalmozzuk. A húst ráhajtjuk, átkötjük, a végeit összetűzzük, hogy a tölteléket megtartsa. A bőrét kockásra bevagdaljuk, a vágatokat és a hús alsó felét flekkenfűszerrel bedörzsöljük. Az olajon átsütjük, majd mindig csak egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A megpuhult pecsenyét bőrös felével felfelé tűzálló tálra fektetjük, és a sütőben a saját levével (esetleg sörrel) kenegetve ropogós pirosra sütjük.Közben a szilvás káposztához a hagymát összevagdaljuk, az olajon megfonnyasztjuk, és a cukorral meghintjük. A tűzön kevergetjük, amíg a cukor sárgulni nem kezd, akkor a vékonyra szelt káposztát beleforgatjuk, és sóval, ecettel ízesítjük. Először a saját levében, majd ha elfogy, a bort aláöntve 15 percig pároljuk. Ekkor a kimagozott szilvát belekeverjük, és együtt megpuhítjuk.
A hagymás burgonyához a krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és sós vízben öt percig főzzük. Közben a sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát leszűrjük, tűzálló tálra terítjük, és a hagymát megtisztítva, cikkekre vágva belekeverjük. Az olajjal meglocsoljuk, a paprikával megszórjuk, és a sütőben, időnként meg-megkeverve kb. 30 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek