Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött lazacpisztráng tejszínes-kapros rákraguval

MME MME
4 5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 zsemle
  • 2 dl tej
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 60 dkg lazacpisztrángfilé
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg mandulaforgács
  • 2 tojás
  • 1 lap szárított tengeri alga (kínai boltban)
  • A főzéshez:
  • 5 dkg sárgarépa
  • 5 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zellergumó
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1/2 citrom
  • 2 babérlevél
  • A raguhoz:
  • 20 fagyasztott erdei gomba
  • 1/2 csokor kapor
  • 20 dkg fagyasztott rákhús
  • 8 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • A körethez:
  • 20 dkg fagyasztott vajastészta
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

Előkészítés: A zsemlét a tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A halfilét egyenlő vastagságúra, és téglalap alakúra formázzuk, besózzuk, a leeső részeket a beáztatott zsemlével finom lyukú húsdarálón ledaráljuk. A főzéshez szükséges zöldségeket megtisztítjuk, majd felszeleteljük. A raguhoz a gombát egyforma kockára, a kaprot finomra vágjuk.

Elkészítés: A mandulát a vajban szalmasárgára pirítjuk, majd rászórjuk a petrezselymet. A zsemlével ledarált húshoz hozzákeverjük a pirított mandulát, egy csipet sót, borsot és a tojásokat. A halfilét kiterítjük, rátesszük a szárított tengeri algát (nori), a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, feltekerjük, celofánba szaloncukorszerűen becsomagoljuk, zsineggel rögzítjük, egy hústűvel megszurkáljuk, és a főzéshez előkészített anyagokkal, annyi vízben, amennyi ellepi 30 percig főzzük. Közben elkészítjük a ragut. A rákhúst sóval, és a kapor szárával megfőzzük. A vajban megpirítjuk a gombát, rászórjuk a finomra vágott kaprot, a lisztet, kissé lepirítjuk és felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, (ha túl sűrűnek gondolnánk, a hal leszűrt főzőlevével hígíthatjuk) hozzáadjuk a főtt rákhúst és kiforraljuk. A sütőt 220şC-ra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A körethez a vajastésztát 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, tésztakiszúróval formázzuk, a tetejét a tojás sárgájával megkenjük, a sütőben kb. 12 percig sütjük. (A sütőajtót közben nem szabad kinyitni!) A megfőtt töltött halat kicsomagoljuk, felszeleteljük, előmelegített tálra rámerjük a kapros rákragut, erre helyezzük a felszeletelt halat, köretként a frissen megsült vajastésztát adjuk, díszíthetjük tépett salátalevéllel, az étel készítéséhez használt anyagokkal.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 740 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss