A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, akkor jó a tészta ha az üst faláról elválik. A rizstejet ezért csak apránként adjuk hozzá!
Pihentetés nélkül kinyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és szorosan feltekerjük a habroló formára.
Tojással megkenjük és beleforgatjuk az ízesítő anyagba. Tepsire állítjuk a formákat és 180C-on megsütjük. Sütési idő, kb 10 perc, de érdemes figyelni nehogy túl süljön!
Elkészítjük a pudingot, a csomagon lévő utasítás szerint. Langyosra hűtjük. Majd sima csöves habzsákba merjük, és a kürtős kalács üregeibe töltjük a krémet.
Elkészítjük, a gyertya "lángját" is: 2 ek cukrot óvatosan felolvasztunk és aranyszínűre karamellizáljuk. Majd egy olajjal kent tálcára készített hurkapálcikákra kanállal "lángot gyújtunk". Legyünk óvatosak, mert a karamell nagyon forró!
Ha megszilárdult (pár perc az egész) a pálcikákat a krémbe szúrjuk, és kész is vannak a gyertyák.
Régóta rágták a gyerekek a fülemet, a kürtős kalácsért. Nyáron valamiért elmaradt... Most bepótoltam, és próbáltam az ünnepre hangolódni. Gluténmentes! - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!