Töltött kürtős kalács, tej-, gluténmentesen

60 perc
bonyolult
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • margarin
  • eritrit
  • szárított élesztő
  • rizstej
  • tápióka keményítő
  • vaníliás cukor
  • tojás
  • tojás
  • rizstej
  • vaníliás pudingpor
  • eritrit
  • cukor
  • hurkapálcika

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, akkor jó a tészta ha az üst faláról elválik. A rizstejet ezért csak apránként adjuk hozzá!
  2. Pihentetés nélkül kinyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és szorosan feltekerjük a habroló formára.
  3. Tojással megkenjük és beleforgatjuk az ízesítő anyagba. Tepsire állítjuk a formákat és 180C-on megsütjük. Sütési idő, kb 10 perc, de érdemes figyelni nehogy túl süljön!
  4. Elkészítjük a pudingot, a csomagon lévő utasítás szerint. Langyosra hűtjük. Majd sima csöves habzsákba merjük, és a kürtős kalács üregeibe töltjük a krémet.
  5. Elkészítjük, a gyertya "lángját" is: 2 ek cukrot óvatosan felolvasztunk és aranyszínűre karamellizáljuk. Majd egy olajjal kent tálcára készített hurkapálcikákra kanállal "lángot gyújtunk". Legyünk óvatosak, mert a karamell nagyon forró!
  6. Ha megszilárdult (pár perc az egész) a pálcikákat a krémbe szúrjuk, és kész is vannak a gyertyák.

Megjegyzés

Régóta rágták a gyerekek a fülemet, a kürtős kalácsért. Nyáron valamiért elmaradt... Most bepótoltam, és próbáltam az ünnepre hangolódni. Gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss