Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött krumplis leves

45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított burgonyákat kivájjuk karalábévájóval, a répát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel és az egész tojással, sózzuk, borsozzuk, és beletöltjük a krumplikba. A töltelékes felét lisztbe mártjuk, ez nagyjából megakadalyozza, hogy a töltelék kibújjon a krumpliból.

A töltött krumplicskákat beletesszük lobogó sós vízbe, amibe belevágtuk a lestyánt, utánadobjuk a kikapart krumplibelsőt és a répát. 15 perc alatt készre főzzük, behabarjuk a tojássárgával elkevert tejföllel, egyet lobbantjuk, és levesszük a tűzről. Ecettel lehet savanyítani!

Ezek is érdekelhetnek

Friss