Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött kínai kel paradicsommártással

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8-12 levél kínai kel
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg darált hús
  • késhegynyi őrölt kömény
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dl húsleves, kockából
  • A paradicsommártáshoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (kb. 50 dkg)
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem
  • csipetnyi cukor
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A káposztaleveleket lobogva forró, enyhén sós vízbe tesszük 1 percre, majd hideg vízzel leöblítjük. A vastag ereket kivágjuk, és 2-2 levelet kissé elcsúsztatva egymásra fektetünk.

A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A felét összekeverjük a darált hússal, a köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük. A masszát a káposztaleveleken elosztjuk, a leveleket feltekerjük, fogválóval megtűzzük. Az olajat mélyebb serpenyőben felforrósítjuk, és a roládokat körben átsütjük benne. Felöntjük a felforrósított húslevessel, és lefedve, közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Ha kész, a fogvájókat eltávolítjuk.

Közben a paradicsommártáshoz a maradék hagymát és fokhagymát a felforrósított olívaolajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, felforraljuk, majd közepes lángon kb. 10 percig főzzük. A petrezselyemmel, sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. A húsos keltekercsekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss