Elkészítés: A kelkáposztaleveleket bő, sós vízben óvatosan megfőzzük, de vigyázzunk, hogy ne főjön szét. A rizst ételízesítős vízben megfőzzük.
Az apróra vágott zöldségeket kissé megpirítjuk (dinszteljük). Először a keményebb zöldséget (pl. a sárgarépát) tesszük a serpenyőbe. Fűszerezzük, és hozzákeverjük a rizst. Azután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, belekeverünk 1 pohár tejfölt, a reszelt sajtot és a tojásokat.
A kelkáposztaleveleket megtöltjük ezzel a töltelékkel, feltekerjük, majd kivajazott tűzálló tálba rakjuk, a tetejét 1 pohár tejföllel meglocsoljuk, azután forró sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre