Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött kelkáposzta fehér hagymamártással

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

 

1.

Főzzük a káposztaleveleket sós vízben 2–4 percig. Emeljük ki, majd tegyük hideg vízbe. Vegyük ki, és vágjuk ki a vastag ereket.

2.

A megtisztított répát, zellert és pórét vágjuk hosszú, vékony csíkokra, majd pirítsuk meg a gyökérzöldségeket a felforrósított olajon, végül adjuk hozzá a pórét is. Sózzuk és borsozzuk meg, majd hintsük meg a rozmaringgal.

3.

A mártáshoz fonnyasszuk meg a finomra vágott hagymát a felforrósított vaj és olívaolaj keverékén. Szórjuk meg a liszttel, és pirítsuk együtt néhány másodpercig. Engedjük fel tejjel, forraljuk 5 percig. Sózzuk és borsozzuk meg, adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, végül keverjük bele a finomra vágott petrezselymet.

Vásárláskor minél zöldebb kelkáposztát válasszunk. A töltött kelkáposztát készíthetjük úgy is, hogy a mártást tejföllel kicsit sűrűbbre főzzük, reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben magas hőmérsékleten pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss