Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött karalábé V.

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karalábét óvatosan kivájjuk, majd félretesszük a kivájt darabkákat is.

A félig főtt rizst összekeverjük a darált hússal, a vöröshagymával, fűszerezzük. Alaposan összegyúrjuk, majd ezzel a töltelékkel a kivájt karalábékat lazán megtöltjük. A maradék töltelékből gombócokat formálunk.

Egy lábosba tesszük a megtöltött karalábékat, a gombócokat és a kivájt karalábé darabkákat is. Annyi vízzel engedjük fel, ami épp ellepi, ételízesítővel megszórjuk, és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.

Ha megfőtt, a lábosból szűrőkanállal kiszedjük a töltött karalábékat és a gombócokat is. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit a lábosba öntünk, újraforraljuk. Visszatesszük a karalábékat és a gombócokat, összeforraljuk, megszórjuk bőven petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Az egyik legjobb tavaszi étel! Zsenge karalábé nyersen a legjobb a világon, de töltve is isteni. Nagyon rég ettem, és most jött el az ideje, hogy elkészítsem. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss