Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött karalábé II.

MME MME
4.5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zöldborsót kifejtjük, a karalábékat meghámozzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A sonkát és a füstölt sajtot apróra felkockázzuk.
Elkészítés: A karalábékat enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük (25-30 perc), majd kiemeljük a léből, lecsepegtetjük, kissé hűlni hagyjuk. Kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk. Miközben a karalábé fő, megfonnyasztjuk a vajban/margarinban az újhagymát, rádobjuk a zöldborsót, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, aztán hozzáadjuk a sonkát, a sajtot és a petrezselymet. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat). Nagyobb sütőedényt kikenünk olajjal (ebben fogjuk tálalni). A tojásokat simára keverjük a liszttel, a tejjel, a tejszínnel, ízlés szerint sóval, borssal és 1 csipet (frissen) reszelt szerecsendióval. A karalábékból kivájt „hulladékot” felaprózzuk, és a tojásos keverékkel együtt a sonkás zöldborsóhoz adjuk. A kivájt karalábékat a sütőedénybe ültetjük, üregükbe púpozzuk a tölteléket (a maradékot a tálba simítjuk), visszatesszük a tetejükre a kalapkájukat, megkenjük a maradék olajjal, végül megszórjuk a reszelt sajttal, és 25-30 percig sütjük. Burgonyapüré, petrezselymes rizs illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 533 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss