Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött karalábé currys joghurtban

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A karalábét megtisztítjuk, félbevágjuk, óvatosan kivájjuk a közepét, majd félretesszük a kivájt darabokat.

A félig megfőtt rizst összekeverjük a darált hússal, a vöröshagymával, az aprított fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Alaposan összegyúrjuk, majd ezzel a töltelékkel a kivájt karalábékat lazán megtöltjük. A maradék töltelékből gombócokat formálunk.

Egy lábosba tesszük a megtöltött karalábékat, a gombócokat és a kivájt karalábédarabkákat is. Annyi zöldségalaplével engedjük fel, ami épp ellepi, és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.

Ha megfőtt, a lábosból szűrőkanállal kiszedjük a töltött karalábékat és a gombócokat is. A joghurtot elkeverjük a curryporral és a keményítővel. Hőkiegyenlítés céljából 1 dl főzőlével elkeverjük a joghurtos habarást, majd a főzőléhez öntjük, összeforraljuk. Visszatesszük a karalábékat és a gombócokat, megszórjuk bőven petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss