Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött karalábé

MME MME
2 2.5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A karalábékat megtisztítjuk, meghámozzuk, és a zsenge levelekkel együtt jól megmossuk. A zsenge leveleket apróra vágjuk. A zsemlét megáztatjuk a tejben (vagy vízben).

Elkészítés: A zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojással, sóval, őrölt fehér borssal és a petrezselyemmel. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A karalábékat alaposan kivájjuk, és a lyukat megtöltjük a töltelékkel. Hőálló tálba tesszük, a kimaradt töltelékből gombócokat készítünk, és a karalábé mellé tesszük. A kikapart darabkákat és a csíkokra vágott zsenge leveleket rászórjuk, megsózzuk, és aláöntünk 2 dl vizet. Alufóliával letakarjuk, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. A vajat összegyúrjuk a liszttel, és amikor letelt az idő, a karalábé levébe csipkedjük, kicsit elkeverjük, ízlés szerint rászórjuk a csíkozott paprikákat (ha kevés a lé, pótoljuk), majd letakarva visszatesszük még 15 percre a sütőbe. Amikor megpuhult, kivesszük és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 634 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss