Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött karajszeletek mézes-mustáros mártással

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket a szokásos módon előkészítjük a sütéshez (klopfoljuk, sózzuk). Kiterítjük, majd rátesszük a tölteléket: 1 vékony szelet sajt, sötétzöld és piros színű zöldpaprika szétnyitva, fél banán sózva, borsozva. Mindegyik húst feltekerjük, és egy hústűvel rögzítjük.

A szokásos módon panírozzuk: lisztben tojában, Legyünk nagyon alaposak a
panírozásnál! Ezután forró olajban kisütjük.

Elkészítjük a mártást. Körülbelülb 5 dkg vajat megolvasztunk, és benne 3 evőkanál lisztet világosbarnára pirítva felöntjük 1-2 dl főzőtejszínnel. Felfőzzük, pici sót teszünk bele, majd 2 evőkanál cukrot, összeforraljuk, levesszük a tűzről, és amíg forró, belekeverjük a mézet és a mustárt. Nagyon gyorsan készül, ne főzzük túl, ne legyen túl sűrű. Utólag még ízesíthető.

A tekercseket a mártással és teszés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss