hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött karajszeletek mézes-mustáros mártással

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet karaj
  • 4 szelet sajt (kb. 10 dkg)
  • 1 db piros színű paprika
  • 1 db zöld színű zöldpaprika
  • 2 db banán
  • bors
  • fehérbors
  • 1 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • dió
  • étolaj a sütéshez
  • A mártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1-2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál kristálycukor vagy barnacukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1-2 evőkanál mustár

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket a szokásos módon előkészítjük a sütéshez (klopfoljuk, sózzuk). Kiterítjük, majd rátesszük a tölteléket: 1 vékony szelet sajt, sötétzöld és piros színű zöldpaprika szétnyitva, fél banán sózva, borsozva. Mindegyik húst feltekerjük, és egy hústűvel rögzítjük.

A szokásos módon panírozzuk: lisztben tojában, Legyünk nagyon alaposak a
panírozásnál! Ezután forró olajban kisütjük.

Elkészítjük a mártást. Körülbelülb 5 dkg vajat megolvasztunk, és benne 3 evőkanál lisztet világosbarnára pirítva felöntjük 1-2 dl főzőtejszínnel. Felfőzzük, pici sót teszünk bele, majd 2 evőkanál cukrot, összeforraljuk, levesszük a tűzről, és amíg forró, belekeverjük a mézet és a mustárt. Nagyon gyorsan készül, ne főzzük túl, ne legyen túl sűrű. Utólag még ízesíthető.

A tekercseket a mártással és teszés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss