Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta VI.

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst, a rizst, a fokhagymát, a köményt, az őrölt paprikát, a tojást és a sót jó alaposan összegyúrjuk. Kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek, majd a leforrázott kelkáposztalevelekbe göngyöljük.

Az edény aljára olvasztott zsírt teszünk, erre szórjuk a savanyú káposzt 1/3 részét. Erre rásorakoztatjuk töltelékeket (szármát), megint egy réteg káposzta, majd a maradék szárma következik. Rászórjuk a maradék káposztát, megszórhatjuk a tetejét pirospaprikával, esetleg liszttel, de ezt el is hagyhatjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd feltesszük főni. Főzés közben sűrűn forgatva megrázogatjuk. Ezt bográcsban a legjobb csinálni még gázon is.

Mikor kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss