Összekeverjük a darált húst a tojással és a sóval. Elosztjuk hat felé, minden egyes darabot beletekerünk egy-egy káposztalevélbe úgy, hogy a levél torzsájánál kezdve kezdjük feltekerni, majd a két végét benyomjuk.
Egy lábas aljába teszünk a káposztából egy maréknyit, erre rátesszük a füstölt húst, majd szorosan egymás mellé ráhelyezzük a töltött káposztákat. A tetejére helyezzük a maradék savanyított káposztát, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet épp ellepje.
Nagy lángon gyorsan felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük még 30-40 percig, míg a káposzta puha lesz. Melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre