Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta másképpen - Mindmegette Villámverseny

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A felaprított hagymát és a felkockázott piros paprikát két csipet sóval olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát jól összekavarjuk.
  2. Egy tálba rakjuk a darált húst, majd belekeverjük az üvegesre párolt hagymát. A rizst megmossuk, beletesszük a tálba, valamint belerakjuk a zabpelyhet is. Feltörünk két tojást, ezt is hozzáadjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, zöld fűszerekkel: kaporral, csomborral. Én egy teáskanál felaprított zöld kaprot és 3 szál csombor ágat használtam. Jól összegyúrjuk.
  3. Előkészítjük a kuglófformát. Olajjal kikenjük és kibéleljük savanyú káposztalevéllel, úgy hogy mindenhol befedje a kuglófformát. Belekanalazzuk a húsos tölteléket, egyenletesen elosztjuk, majd lefedjük újabb levelekkel.
  4. A tetejére csombor ágat (borsikafű) teszünk. Ráöntünk egy dl vizet, alufóliával beburkoljuk és forró (200 fokos) sütőbe egy tepsire tesszük, én az alsó rácsra raktam. A tepsibe vizet öntünk, közben ellenőrizzük, hogy a víz ne párologjon el. A kuglófformába is két alkalommal pótoltam a folyadékot (kb. 2 dl vizet még ráöntöttem). Másfél óráig a fólia alatt sült, majd levettem róla és egy kicsit pirítottam.
  5. Amikor elkészült, 10-15 percig pihentettem, ezt követően egy tálra borítottam (vigyázni kell mert marad folyadék alatta és könnyen kifolyhat).
  6. Tejföllel kínáljuk! Krumplipürével nagyon finom.

Megjegyzés

Aki szereteti a fokhagymát adhat hozzá. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss