A barna rizst 2,5-3-szoros/a kölest 2-szeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. A töltelékhez összekeverjük a húst, a zúzott fokhagyma felét (3 db), a pirospaprikát, sót, borsot egy tálban és hozzáadjuk a főtt barna rizst/kölest. Ezzel megtöltjük, majd feltekerjük a káposztaleveleket.
Egy nagy lábasban a szalonnazsíron és olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát és lehúzzuk a tűzről, ezt is pirospaprikázzuk, fűszerezzük köménnyel, 1-2 babérlevéllel, zúzott fokhagymával és egy kevés vízzel is felöntjük.
Egy edény aljára helyezünk egy sor vágott és kimosott savanyú káposztát, egy kevés fűszerrel meghintjük, majd 2-3 db töltött levél következik, és addig ismételjük a rétegezési folyamatot, még el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét mindegy, mivel zárjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem elfedje (ha paradicsomlevet használunk, azt keverjük el a vízzel, és úgy adjuk hozzá) majd lassú tűzön, fedővel lefedve puhára főzzük kb. 2-2,5 óra alatt. Mivel az alapanyag sós, így rétegezés közben csak keveset sózzunk!