Töltött káposzta fülével, farkával

120 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fejes káposztáknak a torzsáját kivágjuk, köménymagot szórunk a helyére, majd enyhén sós vízben feltesszük főni.
  2. A húsból, a tojásból, a rizsből, az apróra vágott hagymából, a szétnyomott fokhagymából, a pirospaprikából, és a fűszerekből összegyúrjuk a tölteléket, kicsit állni hagyjuk. Én minden esetben megkóstolom a tölteléket, ha szükséges utánízesítem.
  3. A káposztákat levelekre bontjuk, ereit kivágjuk majd belegöngyöljük a töltelékeket. A nagy méretű fazék aljára csontosabb húsokat teszünk, majd megszórjuk apró káposztával, a levelekből kivágott erekkel, és erre rakjuk körkörösen a töltelékeket.
  4. Amikor a fazékba az összes tölteléket beletettük, tetejét ismét megszórjuk apró káposztával, esetleg csilit, vagy csípős, hegyes zöldpaprikát teszünk rá, amit a főzés után kivehetünk. Tetejére tesszük a csombort, és néhány babérlevelet, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen teljesen ellepi, és fedő alatt, közepes hőfokon bő 90 percig főzzük.
  5. Zsírból, lisztből rántást készítünk, amit megszórunk paprikával, majd a káposzta főzőlevével temperálunk. Csomómentesre elkeverve berántjuk a fazéknyi töltött káposztánkat. Nagyobb fazekat válasszunk, mert a töltelékek dagadnak főzés közben, így könnyen kifuthat a lé. Mint a töltött káposztát általában, tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

A karácsonyi asztal elmaradhatatlan dísze, és íze. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss