Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta csomborral

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darált sertéshúst összedolgozzuk az apró kockára vágott szív felével, sóval, borssal, az apróra vágott répával, kápiával és angolzellerrel, a rizzsel. A savanyú káposzta leveleket kicsit kiáztatjuk, majd lecsepegtetjük, és elfelezve betöltjük a masszával. A maradék levelet apróra vágjuk.

A póré fehér részét felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott káposztával, hozzáadjuk a maradék szívet, és 20 percig dinszteljük, sóval, borssal ízesítjük. A betekert gombócokat a tetejére rakjuk. Felöntjük 1 liter alaplével, rákarikázzuk a kolbászokat, és lefedve sütőben 2,5 órát 170 fokon sütjük-pároljuk.

A szalonnaszeleteket beirdaljuk, és két sütőpapír közé fektetve tepsire tesszük, lesúlyozzuk, és fél óra alatt ropogósra sütjük.

A tejfölt összekeverjük a borsikafűvel és a póré felaprított zöld részével, sóval, borssal, ízesítjük, és a felét ráöntjük a már majdnem kész töltött káposztára. Óvatosan elkeverjük, és még negyed órára visszatoljuk a sütőbe.

Tálaláskor a maradék tejföllel meglocsoljuk, a kakastaréjjal díszítjük.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss