hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta a sütőből

120 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 1 fej savanyú káposzta
  • 1 kg savanyú apró káposzta
  • pirospaprika
  • füstölt kolbász (el is maradhat)
  • A töltelékhez:
  • 1 kg darált hús (akár baromfi is lehet)
  • 1 tk só
  • borsikafű
  • 3 ek pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg hajdina
  • A tálaláshoz:
  • 1 nagy doboz tejföl (zsírszegény)

Elkészítés

  1. Megmossuk a hajdinát, hozzáadjuk a darált húst, a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a sót, az ízlés szerinti mennyiségű borsikafüvet, a pirospaprikát, és alaposan összegyúrjuk. Ha összeállt a massza, gombócokat gyúrunk belőle, majd ezeket a lefejtett káposztalevelekbe göngyöljük.
  2. A megmaradt káposztaleveleket  feldaraboljuk, és egy magas falú tepsi aljára halmozzuk, a füstölt kolbásszal együtt. Erre rakjuk a töltelékeket, majd savanyú apró káposztával betakarjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A tetejére pirospaprikát szórunk. Rátesszük a tepsi fedelét - ha nincs, alufóliával letakarjuk -, és  előmelegített sütőben, kb. 160 fokon, másfél óra alatt készre főzzük. Érdemes egyszer-kétszer ránézni, mert elképzelhető, hogy a vizet pótolni kell. Tejföllel tálaljuk.

 

Megjegyzés

Szeretjük a töltött káposztát, de több szempontot is figyelembe kellett vennem: párom gluténmentes diétán van, így a gersli szóba sem jöhet, a nagy fiam, CH-szegény diétán van, így a rizs sem jöhet szóba. Így a lassú felszívódású szénhidrátot tartalmazó hajdinára esett a választásom. A bosrot nem igazán szereti a gyomrom, helyette borsikafüvet használtam. Végül a sütőben sütés, hely, és időtakarékos. Ha nem ragaszkodunk tálalásnál a tejfölhöz: tej-, tojás-, szója-, gluténmentes ételt kapunk! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss