Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött kacsamell

MME MME
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A gesztenyét megtisztítjuk, lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Megszórjuk a Delikát ételízesítővel, hozzáadjuk a margarint, és lefedve puhára pároljuk. A kacsamelleket kicsontozzuk, megmossuk, és szárazra töröljük. Óvatosan felfejtjük a bőrét, ide rakjuk majd a tölteléket.

Elkészítés: A gesztenyéről levesszük a fedőt, és elfőzzük a levét. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a darált húst, a tojást, megsózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A kacsamell fellazított bőre alá betöltjük a gesztenyés masszát, szépen megformázzuk bedörzsöljük sóval, borssal, és tűzálló tálba fektetjük. Kevés vizet öntünk alá, befedjük alufóliával, és kb. 45 percig pároljuk a sütőben. Levesszük a fóliát, 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) mérsékeljük a hőt, a levével többször meglocsoljuk a pecsenyét, és kb. 30 perc alatt szép piros ropogósra sütjük. Párolt káposztával, burgonyapürével tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 540 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss