Elkészítés: A húst felvágjuk csigaalakban, hogy kiterítve egy
lapos, vastag szeletet kapjunk. Erre kenjük majd a tölteléket.
Összekeverjük a zsemlemorzsát a fűszerekkel és a sajttal. Rákenjük a húsra, felgöngyöljük. Hústűvel megfogjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk,
hirtelen megkapatjuk a húsroládot.
Kivesszük, alufóliába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és előmelegített 200 fokos sütőben 1 órát sütjük.
Ezután a fóliát lehúzzuk róla, és visszatéve a sütőbe kicsit megpirítjuk.
A visszamaradt húslébe öntjük a bort és a borecetet, belepottyantunk egy darabka vajat, ezzel sűrítjük.
A húst kitesszük egy tálra, pihentetjük, majd éles késsel felszeleteljük. Kevés boros mártással leöntjük tálaláskor.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre